Kinderyoga

Kinderyoga | YogabyCarola

In een tijd waarin kinderen overladen worden met prikkels van alle multimedia apparaten, de hectiek van alledag met diverse sporten en veelal werkende ouders is er weinig tijd voor rust. Gebrek aan ontspanning leidt vaak tot slechte concentratie, storend gedrag naar elkaar of prikkelbaarheid in het algemeen. Met yoga kan het kind meer in balans komen.

Door yogahoudingen, bewegingen en ademhalingen tijdens een yogales te geven, ervaren kinderen rust, ontspanning, kracht en balans. Kinderen leren om in de drukte (in het hoofd) terug te keren naar een rustpunt, een plek waar ze even niets hoeven of moeten. Waarbij de prestatie van het kind niet belangrijk is. Kinderyoga biedt het kind de mogelijkheid om zijn lichaam te ontdekken, de concentratie en focus te stimuleren, de ademhaling te controleren en daarnaast rust en ontspanning te vinden.

Spelenderwijs worden de yogalessen aangeboden, soms met gebruikmaking van materialen of muziek en vaak gekoppeld aan een thema’s als dieren, seizoenen, zintuigen, etc.

YogabyCarola biedt voor kinderen in de leeftijdscategorie 4-8 jaar en 9-12 jaar kinderyoga workshops aan in samenwerking met Sjors Sportief van Beweegteam Woerden. Deze workshops worden in 4 of 6 sessies gegeven.

De workshop YoGaaf! wordt in Harmelen en Woerden gegeven voor kinderen in de groepen 6 t/m 8. Wil je jouw kind leren om steviger in de schoenen te staan? En meer voor zichzelf op te komen? Yoga is een manier om dit te ontdekken. Yoga levert een positieve bijdrage aan je zelfbeeld en geeft je meer zelfvertrouwen. Bewust bewegen en met je ademhaling bezig zijn. Je zoon of dochter leert in 4 lessen meer over:

  • Wie ben ik & wat voel ik?
  • Zelfvertrouwen
  • Focus en balans
  • Samenwerken

Ook ervaart je kind wat even niets doen en ontspannen met hem of haar doet. Geef je zoon of dochter op voor 4 lessen YoGaaf via onderstaande link!

Workshop:  YoGaaf!
Voor wie:     kinderen van 9 t/m 12 jaar (groep 6 t/m 8)
Data:            woensdag 13, 20, 27 januari en 3 februari 2021
Tijdstip:       14.30 tot 15.30 uur
Kosten:         € 10,- voor 4 lessen
Locatie:        BAVO Speelzaal, Harmelen
Aanmelden: via de website Sjors Actief

Workshop:  YoGaaf!
Voor wie:     kinderen van 9 t/m 12 jaar (groep 6 t/m 8)
Data:            woensdag 10, 17, 24 en 31 maart 2021
Tijdstip:       15.30 tot 16.30 uur
Kosten:         € 10,- voor 4 lessen
Locatie:        Franciscusschool, Molenvliet – Woerden
Aanmelden: via de website Sjors Actief

De workshop Chillexen is voor kinderen in de leeftijd van 4 t/m 8 jaar. Actief bewegen wordt afgewisseld met momenten van rust, ademspel en creativiteit. Ze leren op een speelse manier om vanuit de drukte de rust op te zoeken en zich meer te focussen. Plezier staat voorop. Even niets hoeven en zeker niets moeten.

Wil je dat je zoon of dochter meer rust krijgt en ervaart? Laat hem of haar dan meedoen met de 6 lessen Chillexen. Geef je zoon of dochter snel op, voordat alle matjes bezet zijn.

Workshop:  Chillexen
Voor wie:     kinderen van 4 t/m 8 jaar (groep 1 t/m 4)
Data:            woensdag 19, 26 mei, 2, 9, 16 en 23 juni 2021
Tijdstip:       14.30 tot 15.30 uur
Kosten:         € 15,- voor 6 lessen
Locatie:        Regenboogschool, Snel en Polanen – Woerden
Aanmelden: via de website Sjors Sportief

Heb je vragen over één van de workshops of wil je alvast een plek voor je zoon of dochter reserveren, bel me gerust op 06 – 81 38 43 34 of neem contact met me op.

%d bloggers liken dit:
search previous next tag category expand menu location phone mail time cart zoom edit close