Kinderyoga

Kinderyoga | YogabyCarola

In een tijd waarin kinderen overladen worden met prikkels van alle multimedia apparaten, de hectiek van alledag met diverse sporten en veelal werkende ouders is er weinig tijd voor rust. Gebrek aan ontspanning leidt vaak tot slechte concentratie, storend gedrag naar elkaar of prikkelbaarheid in het algemeen. Met yoga kan het kind meer in balans komen.

Door yogahoudingen, bewegingen en ademhalingen tijdens een yogales te geven, ervaren kinderen rust, ontspanning, kracht en balans. Kinderen leren om in de drukte (in het hoofd) terug te keren naar een rustpunt, een plek waar ze even niets hoeven of moeten. Waarbij de prestatie van het kind niet belangrijk is. Kinderyoga biedt het kind de mogelijkheid om zijn lichaam te ontdekken, de concentratie en focus te stimuleren, de ademhaling te controleren en daarnaast rust en ontspanning te vinden.

Spelenderwijs worden de yogalessen aangeboden, soms met gebruikmaking van materialen of muziek en vaak gekoppeld aan een thema’s als dieren, seizoenen, zintuigen, etc.

YogabyCarola biedt voor kinderen in de leeftijdscategorie 4-8 jaar en 9-12 jaar kinderyoga workshops aan in samenwerking met Sjors Sportief van Beweegteam Woerden. Deze workshops worden in 4 of 6 sessies gegeven.

Informeer waar en wanneer de eerstvolgende kinderyoga workshop wordt gegeven. Wil je alvast een plek voor je zoon of dochter reserveren, bel me gerust op 06 – 81 38 43 34 of neem contact met me op.

%d bloggers liken dit:
search previous next tag category expand menu location phone mail time cart zoom edit close