Kinderyoga

Kinderyoga

In een tijd waarin kinderen overladen worden met prikkels van alle multimedia apparaten, de hectiek van alledag met diverse sporten en veelal werkende ouders is er weinig tijd voor rust. Gebrek aan ontspanning leidt vaak tot slechte concentratie, storend gedrag naar elkaar of prikkelbaarheid in het algemeen. Met yoga kan het kind meer in balans komen.

Door yogahoudingen, bewegingen en ademhalingen tijdens een yogales te geven, ervaren kinderen rust, ontspanning, kracht en balans. Kinderen leren om in de drukte (in het hoofd) terug te keren naar een rustpunt, een plek waar ze even niets hoeven of moeten. Waarbij de prestatie van het kind niet belangrijk is. Kinderyoga biedt het kind de mogelijkheid om zijn lichaam te ontdekken, de concentratie en focus te stimuleren, de ademhaling te controleren en daarnaast rust en ontspanning te vinden.

Spelenderwijs worden de yogalessen aangeboden, soms met gebruikmaking van materialen of muziek en vaak gekoppeld aan een thema’s als dieren, seizoenen, zintuigen, etc.

YogabyCarola biedt voor kinderen in de leeftijdscategorie 4-8 jaar kinderyoga workshops aan in samenwerking met Sjors Sportief van Beweegteam Woerden. De workshop zal geen doorgang hebben i.v.m. de beperkte aanmeldingen.

Binnenkort gaan we weer nieuwe plannen maken, wie weet tot snel bij de workshop Chillexen:

De workshop Chillexen is voor kinderen in de leeftijd van 4 t/m 8 jaar. Actief bewegen wordt afgewisseld met momenten van rust, ademspel en creativiteit. Ze leren op een speelse manier om vanuit de drukte de rust op te zoeken en zich meer te focussen. Plezier staat voorop. Even niets hoeven en zeker niets moeten.

Heb je vragen over de workshop of wil je alvast een plek voor je zoon of dochter reserveren, bel me gerust op 06 – 81 38 43 34 of neem contact met me op.

search previous next tag category expand menu location phone mail time cart zoom edit close