Epiphora methode

Epiphora methode | YogabyCarola

Hans Timmerman (fysio/haptonoom/ademtherapeut) ontdekte dat een slechte doorbloeding van en naar je brein ervoor kan zorgen dat je allerlei klachten ontwikkelt of in stand houdt, zoals jarenlange (aura)migraine, concentratieproblemen en vermoeidheid. De missing link bij onverklaard uitblijvend herstel is de Epiphora methode.

De Epiphora methode gaat uit van een verstoring van de bloedaanvoer en -afvoer van en naar je hersenen. Bijvoorbeeld na een whiplash, bij hypermobiliteit of bij (overmatige) stress kan de bloeddoorstroming in de twee slagaders van de nekwervelkolom afnemen. Denk aan Post-Covid, fibromyalgie, een hersenschudding of burn-out.

Als er ergens in onze hersenen een gebrekkige bloedtoevoer is, gaat ons systeem reageren met een stressreactie. Je zenuwstelsel zal, zeker als zo’n beperkte bloedtoevoer lang aanhoudt, zó strak in de overleef-stand gaan staan, dat het niet automatisch weer terug komt in de normale, ontspannen stand. Je komt in een continue fight-or-flight-modus terecht en het lukt je niet meer hieruit te komen, je zit klem in je eigen verkramping.

Herken je deze klachten?

  • druk op je hoofd
  • een vreemd soort ‘trekgevoel’
  • huid/haarwortelpijn op je kruin
  • kou in je hele lichaam
  • overgevoeligheid voor licht
  • geluid en/of huidprikkels
  • concentratiestoornissen
  • wazig zien

Deze symptomen komen voor bij 75% van alle mensen met de diagnose fibromyalgie syndroom.

Van groot belang in de doorbloeding is de bouw van de Cirkel van Willis. Dit is een vaatkring van slagaders midden in ons brein, die het halsslagadersysteem verbindt met de nekslagaders en zo de hersenen optimaal van bloed probeert te voorzien.

Als er in die Cirkel van Willis een verstoring of afwijking is, wat bij veel mensen (65%) het geval blijkt, kan het zijn dat je bij een stremming in de nekslagaders bepaalde aandoeningen en klachten ontwikkelt of in stand houdt. Je hele brein krijgt simpelweg niet genoeg bloed. Denk aan; drukkend gevoel op het hoofd, (aura)migraine, fibromyalgie, ME/CVS, spastische darmen, reumatische klachten, overgevoeligheid voor licht en geluid.

Mocht je je herkennen in bovenstaande klachten, dan is de Epiphora methode geschikt voor jou. Met de Epiphora methode ben je zelf in staat de blokkades in de bloedstroom op te heffen en de ‘overleefkramp’ los te laten. Met als gevolg dat je lichaam beter gaat functioneren en zichzelf geneest.

De methode bestaat uit houding- en bewegingsoefeningen, waarbij de ademhaling wordt ingezet. De lengte van het behandeltraject wordt mede bepaald door de ernst van de klachten en de belastbaarheid. Vaak bestaat de behandeling uit tenminste 2-3 sessies. Na de behandeling heb je genoeg handvaten gekregen om de 10 stappen oefenset zelf dagelijks thuis te doen. Inbegrepen zijn instructievideo’s en compacte uitleg van de oefeningen.

Heb je interesse, omdat het je aanspreekt of jezelf in de symptomen herkent, stuur me dan vrijblijvend een bericht via yogabycarola@ziggo.nl of vul het formulier in. Ben je geïnteresseerd, maar voel je nog enige twijfel of heb je een vraag, bel me gerust op 06 – 81 38 43 34.

search previous next tag category expand menu location phone mail time cart zoom edit close