Soorten yoga

Soorten yogalessen | YogabyCarola

Op je plaats klaar voor de start… yoga! Dat klinkt als een competitie, dat is yoga zeker niet! Wat is yoga wel…

Yoga is bewust en met aandacht binnen je eigen grenzen bewegen met als doel om je lichamelijk en geestelijk fit te voelen. Doordat het lichaam tijdens de oefeningen (asana’s) in beweging komt en de adem wordt geconcentreerd, stimuleert dit het reinigen van de bloedbanen en de organen. Dit kan een transformerend effect hebben op je gezondheid. Daarbij komt dat door de fysieke activiteit een energiestroom in je lichaam ontstaat, waarmee je je geest kunt kalmeren of verstillen.

De ademhaling is een belangrijk onderdeel binnen de yoga waar je bewust mee aan de slag gaat. Iets wat je vast wel herkent; als je veel nadenkt of je ergens aandachtig aan werkt, dan adem je vaak hoog in het borstgebied. Ben je meer ontspannen dan is het gebruikelijk dat je lager in- en uitademt met je buik. Deze laatste buikademhaling, merk ik vaak, zijn we een beetje verleerd. De ademhaling is een hulpmiddel bij het doen van de verschillende yogaoefeningen.

Naast aandacht, bewustzijn en je ademhaling is ontspanning ook belangrijk bij yoga. Ontspannen is het bewust loslaten van onnodige en dus ongezonde spanning in je lichaam. Dit doe je al bijna automatisch als je meer en bewust je adem gebruikt.

Stress wordt als belangrijkste reden genoemd waarom mensen beginnen met yoga, maar ook rugklachten, slecht slapen, neerslachtigheid en depressiviteit, hoofdpijn, hyperventilatie zijn aanleidingen om yoga te gaan beoefenen.

Als je yoga eenmaal hebt ontdekt, wil je niet meer zonder. Je zult, net als ik, ontdekken dat de adem één van je grootste vrienden wordt.

Bij Hatha yoga breng je balans in actie en rust, in- en uitademen, en lichaam en geest.

Bij Vinyasa yoga doe je krachtige asana’s, waarbij je in het ritme van de adem beweegt en je de buik- en rompspieren sterker maakt.

Yoga gaat bovenal over jezelf. Het is een reis waarbij je leert luisteren naar je lichaam en waarbij je op zoek gaat naar wie je bent. YogabyCarola helpt je en wandelt graag een stukje mee op jouw weg. Voel je dat je vastloopt met je ademhaling, de regie weer wilt over je eigen leven en daarbij zelf in beweging wilt komen, contact me want daarbij kan ik je zeker supporten.

-X-
Carola

search previous next tag category expand menu location phone mail time cart zoom edit close