Meditatie

Meditatie - YogabyCarola

Meditatie kun je zien als het naar binnen richten van je aandacht met als doel het verstillen van de gedachten in je hoofd. Is het gemakkelijk, nee niet altijd en op elk moment. Kun je het leren? Jazeker. Door het te doen en te gaan ervaren.

Vanuit een ontspanning keer je bewust en met aandacht in jezelf. Ontspanning is nodig om los te kunnen laten wat niet meer nodig is, waardoor nieuwe energie kan ontstaan. Die ruimte en nieuwe energie nodigt je uit om vanuit heelheid en verbinding jezelf te zijn in het hier en nu en meer vanuit vreugde te leven.

Mediteren betekent dat je soms ook in aanraking komt met pijnlijke overtuigingen en emoties zonder daar vanuit een impulsreactie iets aan te moeten of willen veranderen. Door meditatie oefen je om zonder oordeel te kijken naar wat op dat moment is. In stilte rustig de tijd nemen om te reflecteren, je te richten op je ademhaling, sensaties, beelden, gevoelens en gedachten, zonder oordeel. Mediteren werkt stressverlagend en verbetert het immuunsysteem. Meditatie kan verlichting bieden in de voortdurende stroom van gedachten, je breinpaleis, en het drukke bestaan. Soms kun je zelfs door te mediteren meer geluk vinden in het dagelijkse leven.

YogabyCarola verzorgt in kleine groepen de workshop Mediteren kun je leren. Tijdens deze workshop krijg je meer achtergrond over de soorten meditaties en neem ik je stap voor stap mee in het proces door diverse meditatietechnieken te doen, waarbij de geest ruimte krijgt volledig in het ‘nu’ te zijn.

Wees nieuwsgierig! Neem contact met me op bij interesse in deze workshop. Bellen of appen voor meer informatie kan natuurlijk ook op: 06 – 81 38 43 34.

Alvast aan de slag? Op YouTube vind je een aantal meditaties.

search previous next tag category expand menu location phone mail time cart zoom edit close