Meditatie

Meditatie | YogabyCarola

Meditatie kun je zien als het naar binnen richten van je aandacht met als doel het verstillen van de gedachten in je hoofd. Is het gemakkelijk, nee niet altijd en op elk moment. Kun je het leren. Jazeker. Door het te doen en te gaan ervaren.

Vanuit een ontspanning keer je bewust en met aandacht in jezelf. Ontspanning is nodig om los te kunnen laten wat niet meer nodig is, waardoor nieuwe energie kan ontstaan. Die ruimte en nieuwe energie nodigt je uit om vanuit heelheid en verbinding jezelf te zijn in het hier en nu en meer vanuit vreugde te leven.

Mediteren betekent dat je soms ook in aanraking komt met pijnlijke overtuigingen en emoties zonder daar vanuit een impulsreactie iets aan te moeten of willen veranderen. Door meditatie oefen je om zonder oordeel te kijken naar wat op dat moment is. Meditatie kan verlichting bieden in de voortdurende stroom van gedachten en het drukke bestaan. Soms kun je zelfs door te mediteren meer geluk vinden in het dagelijkse leven.

YogabyCarola biedt in kleine groepen geleide meditaties aan, waarbij de geest ruimte krijgt volledig in het ‘nu’ te zijn. Voordat de geleide meditatie begint, doen we eerst een aantal rustige yoga oefeningen.

Op dit moment staat er geen meditatie gepland. Wel vind je een aantal meditaties op YouTube. Wil je een keer meedoen met een meditatie? Neem dan contact met me op of schrijf je direct in.

%d bloggers liken dit:
search previous next tag category expand menu location phone mail time cart zoom edit close