Meditatie

Meditatie | YogabyCarola

Meditatie kun je zien als het naar binnen richten van je aandacht. Het is een verzamelnaam voor diverse technieken en activiteiten waarbij je de geest en het bewustzijn voor iets inzet met als doel het verstillen van de gedachten in je hoofd.

Tijdens een Hatha of Vinyasa yogales komen soms korte meditaties aan bod. Wil je een geleide meditatie, waarbij de geest ruimte krijgt volledig in het ‘nu’ te zijn, dan biedt YogabyCarola in een kleine groep of individueel meditaties aan. Wil je een meditatie volgen, contact me.

Vanuit een ontspanning keer je bewust en met aandacht in jezelf. Ontspanning is nodig om los te kunnen laten wat niet meer nodig is, waardoor nieuwe energie kan ontstaan. Die ruimte en nieuwe energie nodigt je uit om vanuit heelheid en verbinding jezelf te zijn in het hier en nu en meer vanuit vreugde te leven.

Mediteren betekent dat je soms ook in aanraking komt met pijnlijke overtuigingen en emoties zonder daar vanuit een impulsreactie iets aan te moeten of willen veranderen. Door meditatie oefen je om zonder oordeel te kijken naar wat op dat moment is. Meditatie kan verlichting bieden in de voortdurende stroom van gedachten en het drukke bestaan. Soms kun je zelfs door te mediteren meer geluk vinden in het dagelijkse leven.

%d bloggers liken dit:
search previous next tag category expand menu location phone mail time cart zoom edit close