Ademsessie

Ademsessie | YogabyCarola

Bij de ademhaling sta je over het algemeen weinig stil, het gaat vanzelf. Veelal is de ademhaling onbewust en laat de adem zich leiden door gedachten, gedragingen en emoties. Tezamen met de hectische tijd waarin we leven kunnen fysieke, mentale of emotionele klachten ontstaan, zoals hoofdpijn, hyperventilatie, een laag energieniveau, paniekaanvallen, slecht slapen, etc.

 “Het hielp me om inzicht te krijgen en bewust te worden van mijn ademhaling”

Wat houdt een ademsessie in?

  • Kennis delen over belang van een goede ademhaling
  • Bewust worden van het huidige ademhalingspatroon
  • Diverse ademgebieden ervaren
  • Enkele ademhalingstechnieken toepassen met effect voor lichaam en geest

Letterlijk meer ademruimte innemen heeft invloed om het energieniveau. Een goede ademhaling is van belang voor een optimale zuurstofvoorziening in het lichaam. Op celniveau zorgt het voor meer fysieke en emotionele vitaliteit.

Waar helpt een goede ademhaling bij?

  • Om uit het hoofd in het lichaam te komen
  • Om te leren ontspannen
  • Om het zelfvertrouwen te vergroten
  • Je energieniveau te verhogen

Als je je adem bewust kunt gebruiken door verschillende ademtechnieken toe te passen, geeft dit vrijheid, creëert het ruimte en voel je je fitter.

Ben jij je bewust wat je met je adem doet, hoe jij je adem gebruikt en wat de adem voor je kan doen? In een ademsessie word je dit zeker duidelijk. Een ademsessie is een mooie investering om ook in spannende of stressvolle situaties het hoofd koel te houden door bewust de adem te leren gebruiken.

 “De sessie heeft me geleerd om in diverse situaties gericht bepaalde ademtechnieken toe te passen, zodat mijn lichaam sneller kan herstellen” 

Wil je aan de slag met je ademhaling dan kun je meedoen aan de workshop Ontspannen ademhalen, waarin je de kracht van de ademhaling gaat ervaren. Is je energieniveau laag, je ademhaling hoog, wat leidt tot spanningen en angstgevoelens, dan biedt de ademhaling je zeker houvast. Ervaar het in 3 sessies van een half uur.

In januari 2022 zullen weer nieuwe data verschijnen. Wil je meer informatie? Stuur een e-mail naar yogabycarola@ziggo.nl. Of geef je op door het inschrijfformulier in te vullen. 

Heb je klachten als hyperventilatie, een hoge ademhaling door stress, astmatische klachten, dan is een individuele ademcoachsessie zeker aan te raden. Heb je interesse om bewust met je ademhaling aan de slag te gaan, bel me gerust op 06 – 81 38 43 34 of neem contact met me op.

Ook organiseer ik 12 december een ademsessie in groepsverband, waarbij de Wim Hof ademtechniek centraal staat. Deze adem maakt je lichaam vitaler, helpt tegen verzuring en leert je te ontspannen in stressvolle situaties.

search previous next tag category expand menu location phone mail time cart zoom edit close