Adem power

Adem power | YogabyCarola

Het lichaam is een intelligent en complex systeem waarin alles met elkaar samenwerkt. De ademhaling speelt binnen het lichaam een belangrijke rol in de regulatie van zuurstof en koolzuur. Elk proces in het lichaam is afhankelijk van zuurstof. Een suboptimale ademhaling vermindert het vermogen van je lichaam om zuurstof af te kunnen geven aan de cellen. De cellen krijgen niet voldoende zuurstof en raken in de stress. Ze moeten prioriteit geven aan overleven in plaats van ontwikkeling.

Zowel voor het hart, als voor het brein is een goede ademhaling noodzakelijk om de lichaamsprocessen met elkaar te laten samenwerken. De ademhaling verbindt het hart, het hoofd en het lijf met elkaar. Door de ademhaling kom je in contact met je lichaam. Je ervaart en voelt bewust je lijf, waarbij de connectie met het hart en het brein gelegd wordt. Je gaat je hartslag bewust ervaren en je kunt je gedachten leren observeren. De ademhaling is de verbinder in het lichaam en de sleutel naar het bewustzijn.

“Elke ochtend begin ik met een ademoefening. Zodat ik niet direct de dag in vlieg, maar met rust in mijn lijf opsta en meer bewust door de dag kom. Dit zou echt iedereen moeten doen!”

Je ademhaling leert je veel over jezelf. De manier waarop je ademt, weerspiegelt je gemoedstoestand. Het proces gaat vanzelf, moeiteloos, zonder nadenken. Ademhalen is vaak een vanzelfsprekendheid. Het wordt tijd om op een andere manier naar de ademhaling te kijken. Ademhalen als vaardigheid! De ademhaling is een tool die iedereen bij zich draagt, dus zet hem in en behaal er je voordeel mee.

Ik help je graag om meer controle te krijgen over je ademhaling en de kracht van ademhalen door je diverse ademtechnieken te leren. Zodat je de adem als vaardigheid in kunt zetten bij spanningen of stress, slaapproblemen, (chronische) hyperventilatie, benauwdheid, ademklachten bij sporten, slaapapneu, astma en andere klachten waarbij de ademhaling een rol speelt. Ook bij een burn-out, Post-Covid, migraine, fibromyalgie help ik je graag middels de Epiphora methode van je onverklaarde klachten af te komen.

Als ademcoach begeleid ik je graag in een 1-op-1 sessie of in groepsverband. Wil je nu alvast met de ademhaling aan de slag, vraag mijn gratis e-book Adem je stress weg aan, zodat je in 5 stappen je ademhaling kunt verbeteren.

Interesse om bewust met je ademhaling aan de slag te gaan? Bel of app via 06 – 81 38 43 34 of neem contact op, dan bekijken we samen of een ademcoach traject voor jou de oplossing is.

search previous next tag category expand menu location phone mail time cart zoom edit close