Adem en COVID-19

Adem en Covid-19 | YogabyCarola

Langdurige vermoeidheids- en cognitieve klachten zijn veelvoorkomende problemen na een doorgemaakte Covid-19 infectie.

Hartkloppingen terwijl je rustig op de bank zit, kortademig, een benauwd gevoel, extreme vermoeidheid of koorts na inspanning, slaapproblemen, overprikkeld zijn, hersenmist op momenten dat het niet goed gaat. Verstoord energieniveau; dagen met veel klachten, afgewisseld met goede dagen. Het zijn typische kenmerken van een verstoord autonoom zenuwstelsel. Deze klachten hebben grote invloed op het dagelijks leven. 

Het autonome zenuwstelsel regelt automatisch onbewuste functies en processen in het lichaam, zoals bloeddruk, ademhaling, hartslag, spijsvertering en stofwisseling. Het zenuwstelsel fungeert als een soort thermostaat die schakelt tussen rust, herstel, inspanning en stress. Deze thermostaat van het lichaam is waarschijnlijk uit balans. Dat heeft effect op vrijwel alle lichaamsfuncties en leidt ook tot vermoeidheid, concentratieproblemen en andere cognitieve klachten. De ademhaling is het enige proces, waarmee je het autonome zenuwstelsel kunt beïnvloeden.

Het autonome zenuwstelsel bestaat uit een sympathisch (actie & inspanning) en parasympathisch (rust & herstel) deel. De ademhaling fungeert als afstandbediening, waarbij je zelf de regie in handen hebt. Door het autonome zenuwstelsel weer in evenwicht te brengen met de ademhaling kalmeert je lichaam.

De Epiphora methode werkt effectief bij Post-Covid klachten als hersenmist, vermoeidheid, verzuring van spieren, atypische spanningsklachten, etc. Met een 10 stappen oefenset van houding, adem en beweging herstelt de doorbloeding van en naar het brein en wordt de aanwezige neuro-vegetatieve disbalans opgeheven.

Liever in een 1-op-1 ademcoachsessie afspreken, zodat jouw specifieke vragen beantwoord worden met een behandeling op maat? Als ademcoach help ik graag jouw antwoorden te vinden en te doorvoelen.

Adem een keer rustig in en uit en neem contact met me op. Telefonisch of per app kun je me ook bereiken op: 06 – 81 38 43 34!

search previous next tag category expand menu location phone mail time cart zoom edit close