Adem je stress weg

Adem je stress weg | YogabyCarola

Een gezonde dosis spanning is nodig om effectief te presteren in een werkomgeving. Het houdt medewerkers geconcentreerd en alert. Wordt de spanning te veel, dan komt de medewerker letterlijk in een overspannenheid of burn-out.

Gezondheid medewerkers
We ‘moeten’ van alles en we nemen te weinig tijd om te ontspannen. Stress is voor veel mensen zelfs de oorzaak van een slechte levensstijl. Het kan zinvol zijn om als bedrijf hierin de helpende hand te bieden en werk te maken van de gezondheid van medewerkers. 

Om meer ontspanning toe te voegen aan een werkdag kun je denken aan een ademsessie. Waarbij de medewerkers geleerd wordt om de ademhaling optimaal te gebruiken. Met de ademhaling valt zoveel te winnen als het gaat om stressreductie, waarvoor overigens nog te weinig aandacht is. Onderzoek heeft aangetoond dat in tijden van stress ademhalingsoefeningen de hersenen kunnen veranderen.

Wat bereik je met een goede ademhaling:

  • afname fysieke spanningsklachten
  • minder tobben en piekeren
  • meer zelfvertrouwen
  • toename vitaliteit
  • afname angstgevoelens
  • bevordering alertheid
  • meer ontspanning

Een ademsessie is een nuttige investering om medewerkers ook in spannende of stressvolle situaties het hoofd koel te laten houden door bewust de adem te leren gebruiken, zodat ze meer energie, ontspanning en veerkracht ervaren.

Wil je meer weten hoe je zelf je stressniveau kunt verlagen door de adem? Door het aanvragen van het e-book Adem je stress weg leer je in 5 stappen je ademhaling te verbeteren! 

Een ontspannen (online) ademsessie inplannen voor je collega’s, de directie of het managementteam? Ik vertel je er graag meer over. Uiteraard is het ook mogelijk individueel meer te leren over het gebruik van je ademhaling als je klachten hebt als hyperventilatie of hoog in je ademhaling zit. Contact me en ik stuur je concrete informatie toe.

search previous next tag category expand menu location phone mail time cart zoom edit close