Ademtechnieken

IMG_6353 2

Welke ademtechnieken ik als ademcoach inzet, hangt mede af van je klachten, je doel en je adempatroon. Ik coach heel intuïtief, waarbij ik jouw wensen en gevoelens goed meeweeg. 

Ervaar je een verkeerde ademhaling door stress, spanningen, paniek, angsten, waarbij hyperventilatie, benauwdheidsklachten, hoofdpijn, slaapproblemen, etc. het gevolg zijn, dan zijn praktische ademtechnieken onderdeel van de ademcoachsessie. Signaleer ik symptomen waarbij de doorbloeding richting het hoofd een rol speelt en door stagnatie onverklaarde klachten geeft als hersenmist, drukkend gevoel op het hoofd, haarwortelpijn, etc. dan is zet ik de Epiphora methode in.

Rust & herstel
Het autonome zenuwstelsel bestaat uit een sympathisch (actie) en parasympathisch (rust & herstel) deel. De ademhaling fungeert als afstandbediening, waarbij je zelf de regie in handen hebt. Door verschillende oefeningen leer je de ademhaling te beïnvloeden, zodat je betere controle hebt over datgene wat je overkomt, bij stress, angsten of tijdens een paniekaanval. Met deze ademtherapie leer je je adem weer onder controle te krijgen. Jij stuurt de adem, niet andersom.

Verbonden ademhaling
Is er een blokkade in het lichaam waardoor je adem niet vrij kan stromen? Een actieve adem stimuleert je om de diepere lagen in jezelf te ontmoeten met de verbonden ademhaling, ook wel transformational breathing genoemd. Een manier om te werken aan persoonlijke ontwikkeling en groei. Niet praten, maar voelen en doorvoelen

De verbonden ademhaling helpt je dus te gaan voelen wat er dwars zit in jou. Je ademt letterlijk door blokkades heen, creëert ruimte en schoont je lichaam op in de diepere lagen. Nadien ervaar je letterlijk meer ademruimte.

“Na de ademsessie bij Carola voelde ik me direct meer ontspannen. Ze stelde me op mijn gemak. Naast oefeningen gaf ze me lichamelijk zoveel meer ruimte. Alsof er iets is weggehaald.”

Persoonlijke groei
Door de ademhaling op diverse manieren te gebruiken, kun je verschillende reacties in het lichaam ervaren, zowel fysiek (ontspanning, rust, onrust, activatie, trillingen, spierspanning, etc.) als emotioneel (woede, angst, verdriet, boosheid, liefde, vreugde, etc.) en mentaal. Tijdens de transformational breathing kom je al deze facetten tegen. Het is een complete ademhaling waarbij je, op een manier die van binnenuit komt, persoonlijke groei ervaart.

Tijdens de ademcoachsessies maak ik gebruik van affirmaties (positieve zinnen) en fysieke interventies. Naast de verbonden adem kan ook hartcoherentie onderdeel zijn van een 1-op-1 ademcoachsessie

Spreekt het je aan om zonder veel praten het lichaam met behulp van de adem in beweging te zetten en die pijnpunten in jezelf aan te raken en los te laten? 

search previous next tag category expand menu location phone mail time cart zoom edit close