Over mij

Yoga, ik sta ermee op en ga ermee naar bed, letterlijk! Voor mij is yoga een onderdeel geworden van wie ik ben. Dat zullen mijn man en 2 lieve kinderen volmondig beamen. Mijn enthousiasme voor yoga is jaren geleden ontstaan pas de laatste jaren ben ik me, door diverse opleidingen en bijscholingen te gaan volgen, echt in het ambacht yoga gaan verdiepen.

Rond mijn twintigste ben ik gestart met mijn eerste yogales en sindsdien heb ik verschillende yogastijlen mogen ervaren. Door het beoefenen van yoga ben ik als persoon meer in balans en ervaar ik dat ik beter kan omgaan met spanningen en stressvolle situaties. Ik heb door het doen van yoga meer zelfvertrouwen gekregen. Ook ben ik me bewuster van mijn lichaam, waardoor ik aanvoel wanneer ik het iets rustiger aan mag doen.

Carola Pluut | YogabyCarola

Toen ik begon met het beoefenen van yoga, was ik afwachtend. Ik deed het puur vanuit het hoofd geredeneerd dat het goed voor me kon zijn. Later werd ik me er pas van bewust, dat het me meer bracht dan alleen maar lenigheid, het gaf me ook meer zelfvertrouwen, elasticiteit (zowel geestelijk als lichamelijk) en energie. Ik ont-moette mezelf.

In de huidige maatschappij wordt alles met het verstand bedacht en verklaard. Het gevoel zijn we een beetje kwijtgeraakt. Met yoga word je je weer bewust van hoe het écht met je gaat. Er komt balans in gevoel en verstand. Omdat yoga mij persoonlijk veel gebracht heeft, wil ik dit ook anderen laten ervaren. Mijn kennis heb ik opgedaan met diverse yoga opleidingen waaronder Hatha yoga, Vinyasa yoga, Meditatie opleiding en Hatha Kinderyoga en diverse bijscholingen. Voor mij is yoga meer dan alleen het doen van verschillende houdingen, het geeft mij dagelijks nieuwe inzichten.

Daarnaast ben ik ademcoach. Hoe je ademt, zo leef je! Door stil te staan bij de adempatronen, de ademgebieden en door diverse ademtechnieken te leren, heeft de ademhaling me bewust gemaakt wie ik ben, wat ik wil en voel. Het leert me steeds opnieuw om me met mezelf te verbinden. Ik help je graag om de kracht van de adem te ervaren.

Ook volg ik steeds nieuwe bijscholingen om mezelf scherp te houden en mee te gaan in de ontwikkelingen.

Vinyasa diploma_yogabycarola    IMG_3162Certificaat meditatie | YogabyCarola

Denk je nu: yoga dat is peanuts, dan heb je het mis… je haalt uit yoga wat je erin stopt. En het werkt zeker niet als je jezelf in een bepaalde houding dwingt of dat het persé moet lukken.

Wellicht heb ik je op ideeën gebracht, leuk! Voel je welkom om een yogales te volgen of om je ademhaling te verbeteren in een ademcoachsessie, schrijf je in of neem contact met me op.

Vriendelijke yogagroet,
Carola

Opleidingen, trainingen en bijscholingen o.a. bij de volgende instanties afgerond:
De Nieuwe Yogaschool
Osmose (Fiore)
Helen Purperhart
Samsara
Herleva – Ademcoach Holistic Breathing
Max Strom – Breath to Heal
Mindlift – Breathwork Biohacker Level I
Epiphora methode

YogabyCarola staat ingeschreven bij de KvK onder nummer: 73589691.

search previous next tag category expand menu location phone mail time cart zoom edit close