Bedrijfsyoga

Bedrijfsyoga | YogabyCarola

Werkstress, concentratiestoornissen en burn-out zijn veel gehoorde klachten onder medewerkers van bedrijven. Een goede fysieke en mentale gezondheid zijn belangrijke voorwaarden voor duurzame inzetbaarheid en een goede werksfeer in het bedrijf. Met onder andere bedrijfsyoga kun je de vitaliteit, gezondheid en ontwikkeling van de medewerkers bevorderen.

Hoe dan?
Het doen van Hatha yoga, waarin ook meditatie aan bod komt, helpt de medewerkers om zich beter te kunnen concentreren, een nuttige vaardigheid in een tijd waarin je medewerkers constant worden blootgesteld aan allerlei prikkels. Ademhalen, een activiteit die veel mensen onbewust verrichten, is een belangrijk onderdeel van yoga. De ademhaling heeft een positief effect op de bloeddruk en zorgt voor vitale energie in het lichaam.

Voordelen van yoga

  • Verbetert de concentratie en focus
  • Verhoogt het lichaamsbewustzijn; medewerkers leren stresssignalen herkennen
  • Verbetert stresshantering o.a. door ademhalingstechnieken
  • Verhoogt creativiteit en flexibiliteit (veranderbereidheid)
  • Verbetert vitaliteit

Door het beoefenen van yoga zijn de medewerkers beter bestand tegen stress en ziektes, dit zorgt voor minder ziekteverzuim en een hogere productiviteit. Yoga kan daarbij ook positief bijdragen aan de betrokkenheid van de medewerkers en werksfeer binnen het bedrijf.

Bedrijfsfitness Nederland
Ook is het mogelijk om als bedrijf aangesloten bij Bedrijfsfitness Nederland medewerkers aan te moedigen deel te nemen aan de reguliere yogalessen in de yogastudio in Woerden. Als werkgever wil je toch een gezonde leefstijl bij medewerkers stimuleren? Via een bedrijfsfitnessregeling op maat bepaal je zelf welke voordelen je inbouwt voor medewerkers. Denk aan bruto/netto uitruilen of via werkgeversbijdrage.

Of het nu op structurele basis is op locatie, een onderdeel van een hei-sessie c.q. vergadering of een eenmalige (online) workshop voor de medewerkers als teamuitje, het is in overleg heel divers in te zetten. Is hiervoor interesse binnen jouw bedrijf?

Neem contact op dan kijken we in overleg naar de mogelijkheden.

search previous next tag category expand menu location phone mail time cart zoom edit close