Zit-fitsessie

Zit-fitsessie en stoelyoga | YogabyCarola

Heb je een drukke baan en zit je veel achter je bureau te werken? Ontwikkel je nek-, schouder- en rugklachten door het lange en soms krampachtige zitten? Denk dan eens aan een zit-fitsessie. Je leert in deze sessie een juiste houding aan te nemen, actief te zitten en preventief oefeningen te doen om ergere klachten te voorkomen.

Uit onderzoek van TNO blijkt dat langdurig zitten (genaamd sedentair gedrag) slecht is voor onze algehele gezondheid. Zitten wordt zelfs het nieuwe roken genoemd.

Aan zittend werk is niet makkelijk te ontsnappen. Als de werkdruk daarbij hoog is, dan kan dit leiden tot lichamelijke klachten. De zit-fitsessie zorgt ervoor dat je je bewust wordt van je houding en momenten van beweging inlast, ook op de stoel. De zit-fitsessie geeft een stress-out voor de geest, maakt je sterker, actiever en bewuster in het zitten. Naast gerichte oefeningen om je zittend fit te houden, krijg je ook ademhalingsoefening die je helpen het hoofd koel te houden. Een actieve werkhouding houdt lichaam en geest scherp.

Voor particulieren:
Wil je hiermee op een laagdrempelige manier kennis maken of ben je minder mobiel en wil je je lichaam toch in beweging brengen? Ervaar dan in een 3-tal stoelyoga sessies of deze bewegingsvorm bij jou past. Stuur me een e-mail of contact me via 06 – 81 38 43 34.

Voor bedrijven:
Maken jij en je collega’s vele uren van de dag zitten door en is er weinig tijd voor beweging, denk dan eens aan een zit-fitsessie. Actief leren zitten achter het bureau met tussendoor enkele dynamische oefeningen. Ik vertel je er graag meer over. Contact me en ik stuur je concrete informatie toe.

%d bloggers liken dit:
search previous next tag category expand menu location phone mail time cart zoom edit close