Blog: Ont-moeting

Wow! Amazing, exciting. Allemaal Engelse termen die ik niet zo snel hardop zal uitspreken, opschrijven gaat dan veel makkelijker. Deze woorden weten mijn gevoel meer en beter weer te geven dan de Nederlandse vertalingen. En dat gevoel dat is nu juist wat ik wil overbrengen.

Het gevoel dat hoort bij het introduceren van YogabyCarola, de kick die het geeft. Weer zo’n term, die ik niet dagelijks uitspreek. Gek eigenlijk dat die woorden nu wel uit het toetsenbord en mijn gedachten rollen. Het is iets wat ik al veel langer wilde en waar ik de afgelopen tijd steeds meer en beter over heb nagedacht.

Yoga geeft mij veel, heel veel! Tot op de dag van vandaag brengt het doen van yoga me nog steeds nieuwe inzichten. Ik heb leren loslaten op heel veel vlakken; mijn eigen denkbeelden, angsten die ik had, vaste patronen, het moeten. Voordat bij mij het ‘ont-moeten’ in mijn systeem zat, duurde wel even en nog mag ik mezelf erop wijzen om niet te hoeven ‘moeten’. Daarbij is de ontmoeting met mezelf het grootste cadeau wat ik mezelf heb gegeven. Mezelf accepteren zoals ik ben.

Als yogaleraar wil ik je bewust maken van je lichaam, de adem, het voelen, de gedachten en dan is het aan jou om je bewust te worden van wie je werkelijk bent. Ik neem je mee in jouw zoektocht door hierbij stil te staan en te oefenen in die bewustwording. Het openstaan, invoelen en aanvoelen van die kennismaking met bewustwording is aan jou, evenals het inbedden van die bewustwording in je leven.

Yoga is namelijk niet alleen iets wat je doet op de yogamat, yoga is een continu proces van bewust worden, aardig zijn naar jezelf en anderen, vergeven, liefhebben, aandacht geven. Het doen van asana’s is een handig hulpmiddel in die bewustwording.

3 gedachten over “Blog: Ont-moeting

  1. Wauw Carola, supergave website geworden. En jouw eerste blog is heel mooi geschreven. Ik wens je alle succes met deze nieuwe stappen in jouw leven. Je bent een top mens en een uitstekende yoga lerares. X

    Geliked door 1 persoon

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

search previous next tag category expand menu location phone mail time cart zoom edit close