Blog: Ademgroei

Magisch vond ik het! De eerste keer dat ik zelf de verbonden ademhaling deed. De ademhaling heeft me altijd al gefascineerd. Vanuit de yoga bestaan diverse ademhalingstechnieken waar ik mee bekend was en ben, toch had ik deze transformational breathing nog niet eerder ervaren.

Fysiek, mentaal en emotioneel welzijn
De ademhaling is zo vanzelfsprekend en tegelijkertijd is de kennis erover nog zo beperkt bij velen. De kracht van de ademhaling heeft invloed op heel veel lichaamsprocessen. Door de ademhaling op diverse manieren te gebruiken, kun je verschillende reacties in het lichaam ervaren, zowel fysiek (ontspanning, rust, onrust, activatie, trillingen, spierspanning, etc.) als emotioneel (woede, verdriet, boosheid, liefde, vreugde, etc.) en mentaal. Tijdens de transformational breathing kom je al deze facetten tegen. Het is een complete ademhaling waarbij je, op een manier die van binnenuit komt, persoonlijke groei ervaart. 

Kennismaking transformational breathing
Terug naar mijn eerste sessie verbonden ademen. In groepsverband met elkaar intensief inademen, waarbij ik mijn longen vulde met lucht en ontspannen uitademde. Een beetje onwennig was ik zeker, toch voelde het meteen zo fijn. De ademstroom volgde ik door mijn lijf, het voelen en ervaren, was voor mij niet onbekend, dus kon ik me vol overgave richten op mijn ademhaling. Een beetje dizzy werd ik wel in het begin, dat meldde de begeleider vooraf al, dus ook dat vond ik niet gek. Terwijl ik lag ademde ik intensief door, geen idee van tijd, ruimte en processen in mijn lichaam, alleen gericht op wat ik voelde. Ook werd ik af en toe terug geslingerd naar hersenspinsels in mijn hoofd; doe ik het wel goed, gebeurt er nu iets, is dat wat ik voel goed of fout? 

Blokkades
Vragen die op zich oké zijn, maar die er eigenlijk niet toe doen. Wat er gebeurt bij jou is hoe jij alleen het voelt en niemand anders, omdat jij uniek bent! En dat is dus helemaal goed, altijd! Jouw eigen vraagstukken, belemmerende gedachten en patronen komen boven. De adem voert je naar een plek waar datgene wat je onbewust dwars zit, wordt aangeraakt. Dat zorgt dat je oude pijnpunten opschoont en ruimte maakt in je lichaam. Letterlijk ademruimte creëert.

Integratiefase
Zo heerlijk vond ik het om daarna onder begeleiding van muziek weg te doezelen, mijn lijf te voelen – geheel ontspannen en niet in staat tot enige beweging. Gevoelloos leek het te zijn. Zo bijzonder en magisch had ik me nog niet eerder gevoeld. Dit smaakte naar meer… en zo bracht de verbonden ademhaling me naar de weg tot ademcoach! 

Tijdens de ademcirkel BewustZijn gebruik je de actieve ademhaling om diepere lagen in jezelf aan te spreken en op te schonen. Wil je net als ik dat magische gevoel eens ervaren? Geef je dan snel op, de plekken zijn beperkt. 

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

search previous next tag category expand menu location phone mail time cart zoom edit close