Blog: Missing link?

Met termen als walvis, rood stoplicht, disco, epke, circus van Willis, wat eigenlijk de Cirkel van Willis is, begon ik de opleiding tot Epiphora coach bij Hans Timmerman en Steven Zwerink. Nog niet gesproken over de meer medische terminologie als vertebralis, arteriël flow, vasodilatatie, neurovegetatieve disregulatie, etc. ook nodig om de kennis over het brein en de bloedsomloop in het lichaam meer eigen te maken. 

Epiphora betekent letterlijk traanvocht, dit kan optreden tijdens of na de methode, evenals gapen, bij de overgang vanuit verkramping naar rust en herstel in je lichaam. Met de methode open je de Epiphora-poort wat de herstelkracht van je lijf op gang brengt. Het is dan ook een zelfhulpmethode, waarbij je de doorbloeding optimaliseert om zo de langdurige verstoring in je lichaam op de heffen door houding, bewegen en de kracht van de adem

De bloeddoorstroming naar je hoofd kan belemmerd worden door bijvoorbeeld een whiplash of hersenschudding. Maar ook een verkeerde houding, langdurige stress of zelfs een hoge ademhaling kunnen zorgen dat de bloedtoevoer in meer of mindere mate wordt bekneld. Deze laatste 3 in combinatie met een intentief mobiele telefoon gebruik kan ook klachten geven door een blokkerende bloeddoorstroom in de nekslagaders. Met allerlei (vage) klachten (zie afbeelding) tot gevolg.

Het enthousiasme van Hans over zijn ontdekking, de jarenlange intensieve samenwerking met reumatologen Ed en Hanneke Griep en de diverse succesverhalen maken mij zeer gedreven. Onlangs ook zelf een aantal mooie resultaten mogen ervaren bij cliënten, waarbij voor onderstaande cliënt een andere wereld geopend is:

Blij komt ze weer binnenlopen voor haar 2e sessie van de Epiphora methode. Honderduit vertelt ze me de verbeteringen die ze voelt in haar lijf. Ik hoor haar rustig aan en ze noemt herkenbare klachten als de mist in haar hoofd, die veel minder aanwezig is. Ook het drukkende gevoel op haar schedel is minder en de machteloosheid die ze eerst voelde, heeft zich omgezet naar zelfvertrouwen. Ze voelt meer verbinding met haar lichaam. 

Binnen de methode werken we met een lijst van verschijnselen die je ieder bezoek opnieuw invult. De VAS score weerspiegelt hoe ze zich nu voelt. En inderdaad wat ze voelt, wordt in de scores weergegeven. Op 2 symptomen scoort ze een intensere reactie, op 17-tal een aanzienlijke verbetering. 

“Het geeft mij kracht om de dag weer aan te gaan. Mijn klachten worden minder, ik zit beter in mijn vel en mijn zelfvertrouwen groeit. Ik ben weer verbonden met mezelf, ik vind meer rust en ik kan eindelijk luisteren naar mijn lichaam en geest, wat ik wil en wat ik nodig heb. Ik kan nu beter mijn grenzen aangeven en accepteren wanneer ik rust nodig heb. Ik loop mezelf niet meer voorbij. Ik mag er zijn.”

Ze kan er niet over uit. Wat een groots effect de oefeningen hebben die ze doet. Met nog een aanvulling op de oefeningen gaat ze naar huis. Tevreden om weer verder te mogen oefenen, want dat doet ze trouw 2x per dag.  

Met de Epiphora methode breng je de doorbloeding van en naar je brein weer op orde, voer je de opgestapelde afvalstoffen af en breng je het natuurlijke herstelproces weer op gang.

De bouw van de Cirkel van Willis, een vaatkringsysteem van slagaders middenin ons brein die de halsslagaders verbindt met de nekslagaders, speelt ook een rol van betekenis in de bloeddoorstroom. Wetenschappelijk onderzoek toont aan dat bij ⅔ van alle mensen deze Cirkel van Willis niet goed is aangelegd. Wil je meer weten over de Cirkel van Willis en hoe die een rol speelt bij verschijnselen als hersenmist, ‘trekgevoel’ op het hoofd, huid/haarwortelpijn op je kruin, kou in je hele lichaam, overgevoeligheid voor licht, geluid en/of huidprikkels, lees dan meer over de Epiphora methode

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

search previous next tag category expand menu location phone mail time cart zoom edit close