Blog: Workshop lachen -:)

Wanneer heb jij voor het laatst tranen gelachen? Als je een avond tranen met tuiten wilt lachen, kun je naar een voorstelling van Jochem Myer, dat is succes verzekerd! Je kunt ook iets doen wat niet zo voor de hand ligt… en dat deed ik laatst met een vriendin. Samen gingen we naar een lachmeditatie. We hebben tranen gelachen, onnozel gedaan!

Lachmeditatie
Geen idee wat we konden verwachten en wat we gingen doen om te gaan lachen, maar we stapten er zonder vooroordeel in. We gingen er een leuke avond van maken met elkaar. De groep was klein, de sfeer goed. De man die de lachmeditatie begeleidde, vertelde ons dat het enige wat we hoefden te doen, is onszelf toe te staan om te lachen.

Schaterlachen
De sessie begon met een aantal oefeningen om het lichaam en de gezichtspieren los te maken, door bijv. gekke bekken te trekken, wat een feest om eens ongegeneerd je gezicht in allerlei bochten te wringen. Dat was al behoorlijk lachwekkend terwijl het echte lachen nog moest beginnen. Liggend, knieën opgetrokken en met je lichaam en vooral je buikspieren ontspannen, kun je het beste schaterlachen. Het lachen werkt aanstekelijk, de ene begint, de ander volgt en die heeft dan weer zo’n grappige lach, dat je daar weer om gaat lachen. Kortom je rolt over de grond van het lachen met tranen in je ogen. Je ligt in een deuk, totdat het op is en je jezelf leeg gelachen hebt.

Stilte
Je voelt ontspanning in je lichaam. Dan is het de kunst om die leegte, de stilte in jezelf te voelen. Dat is meditatie, even afstand nemen van die onophoudelijke stroom gedachten en de momenten nemen waarop je even stil bent van binnen. Met het lachen ben je uit je hoofd en heb je geen tijd om na te denken, je gedachten verstillen. Pas daarna komen er weer gedachten en kun je leren om je gedachten bewust waar te nemen en weer los te laten. Even stil te zijn en rustig te worden.

Hersentraining
Yoga is een andere vorm van meditatie, ook wel meditatie in beweging genoemd. Meditatie is voor velen beladen, waarbij je direct allerlei beelden en vooroordelen hebt. Meditatie is eigenlijk niets meer dan een hersentraining, waarbij je met gebruikmaking van de adem je hersenen en ook het lichaam tot rust brengt.

‘Probeer de stilte niet met je verstand te grijpen. Probeer het niet te begrijpen. Je kunt de stilte alleen ervaren als je verstand zwijgt’ ~ Eckhart Tolle

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

search previous next tag category expand menu location phone mail time cart zoom edit close