Blog: Emoties de baas!

Is het je wel eens opgevallen dat de ademhaling verandert met je stemming? 

Ben je boos, dan voel je frustratie en is je iets aangedaan. Je voelt je onrustig, misschien ben je zelfs wel opgefokt, waardoor je merkt (als je er op let) dat je ademhaling oppervlakkig en snel is. Misschien zet je de adem soms zelfs wel vast, omdat je gewoonweg nijdig bent en je je onbegrepen voelt. Met de ademhaling die je op dat moment ervaart, voed je de manier waarop je denkt en handelt.

Wel eens bij stilgestaan dat je gemoedstoestand leidt tot een manier van ademhalen? 

Ben je blij verrast en opgelucht, dan is het mogelijk dat je een zucht van opluchting geeft, heerlijk is dat! Met die zucht adem je langer uit, ontstaat ruimte en beïnvloed je je mood ten gunste. Héhé, het is gelukt. Doe het maar eens, hardop: HéHé (de Nederlandse OHM, zoals Tijn Touber het noemt). En zeg eens eerlijk, wat doet dat met je? Hoe voelt het?

Nog fijner en meer helpend, andersom werkt het ook! Helaas word dat je niet geleerd. Je kunt met je ademhaling je staat van Zijn beïnvloeden. Hoe prettig is het als je weet dat je letterlijk met je adem je stemming kunt veranderen? 

Staat van Zijn leidt tot een staat van ademhaling… en dus ook andersom!

Hoe geweldig is het als je met je adem, die je altijd mee en bij je hebt, je gevoel kunt ombuigen. Als je blij bent, plezier en geluk ervaart of in een goede flow zit dan is je gemoed positief en is je adem ook rustig en ontspannen. Het zijn vaak de momenten van angst, boosheid, stress, woede, verdriet, ongeduld, frustratie etc. die een vingerafdruk achterlaten op je ademhaling. 

De manier van ademen is op een natuurlijke manier sterk verbonden met je gevoelens en activiteiten die je doet. 

Als je weet dat je dit ten gunste kunt veranderen, wil je er wellicht meer van weten. Het bewustworden van je ademhaling, er contact mee maken en gaan voelen, is de eerste stap. In mijn e-book, die je gratis kunt aanvragen, lees je er meer over. 

Door een lage, trage, stille en ontspannen ademhaling kun je op elk moment je fysieke, mentale en emotionele staat van Zijn veranderen.

Wil je meer weten over de kracht van de ademhaling? Ik help je graag door een ademtraining in groepsverband of 1-op-1.

– X –
Carola

Een gedachte over “Blog: Emoties de baas!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

search previous next tag category expand menu location phone mail time cart zoom edit close