Blog: Het pad van de adem

Onlangs mocht ik me vier dagen onderdompelen in het meest gewone en daardoor vaak ondergeschikte tool van ons lichaam; de adem!

Waarbij de adem zoveel meer is dan een methode die je toepast. Doordat ik nu nog beter de werking ervan in het lichaam heb weten te doorgronden; hoe systemen functioneren en hoe ze elkaar beïnvloeden, is het begrijpen van de adem nog meer en beter geland. 

Geweldig hoe Kasper van der Meulen in de opleiding Breathwork Biohacker vertelt over de ademhaling als basis van alles. Geen methodes, wel inzichten en kennis over de adem en de werking hiervan in het lichaam. De adem als bron met uitleg over functie en optimalisatie om je leven op diverse fronten te verrijken.

Niet alleen zat de Masterclass vol theorie en wetenschap, ook werd veel geademd. In mijn eigen laboratorium, zoals Kasper het noemde, kon ik voelen en ervaren wat een specifieke ademoefening voor effect heeft op het lichaam, mijn emoties en staat van zijn. 

Iedere ademtechniek heeft invloed op je staat van zijn in het moment. Waarmee ik als ademcoach voor elke klacht of hulpvraag een andere techniek kan inzetten.

Wil je je huidige adempatroon doorbreken? Heb je stress of wil je je emoties onder controle krijgen? Of gewoon gezonder en fitter de dag doorkomen? Of dieper je leven over een andere boeg gooien? 

Weet dat de adem als afstandbediening van je zenuwstelsel daarin de helpende hand kan bieden. Ik begeleid je hierin graag.

De adem biedt zoveel inspiratie (betekent letterlijk inademing) door de oneindige hoeveelheid technieken en methodes dat ik er voorlopig nog niet klaar mee ben. Super inspirerend om te ervaren dat de adem samenhangt met werkelijk alles in het leven. 

Verder ben ik weer bevestigd dat de nadruk leggen op het proces belangrijker is dan het doel zelf. Het pad van de adem krijgt steeds meer stevigheid in mij! 

Liefs, Carola

PS: Wil je meer weten over de kracht van de ademhaling? Ik begeleid je graag 1-op-1 of in kleine groepen door middel van een ademcirkel of ademsessie.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

search previous next tag category expand menu location phone mail time cart zoom edit close