Blog: Breinpaleis.

Afgelopen week heb ik mezelf door de wasstraat gehaald! Een innerlijke schoonmaak gehad tijdens de meditatieweek met Tijn en Binkie Touber in Amsterdam. Ik had het geluk dat ik me even niet met de buitenwereld hoefde te bemoeien, niet de dagelijkse beslommeringen van thuis hoefde mee te maken en mezelf een week lang kon onderdompelen. Dat deed ik mezelf cadeau en dat gun ik iedereen!

Innerlijke reis
Zonder verwachtingen, maar nieuwsgierig naar wat komen ging, beleefde ik de week als intens en verbindend. Confronterend en bewust. Bevrijdend en gedragen. Van breinpaleis tot mooie reis. Een reis die ik beleefde in mezelf door naar mezelf te kijken en te zien, te horen en vooral te luisteren. Deze indrukwekkende innerlijke reis die ik maakte op zoek naar de rust in mezelf gaf me mooie, nieuwe inzichten. Toch merkte ik dat dit vaak werd overschaduwd door het breinpaleis dat ik heb opgebouwd.

Wat is een breinpaleis?
Van jongs af aan voeden we onze gedachten met patronen, gewoontes, rituelen, vooroordelen en maken we van onze hersenen een breinpaleis met allemaal kamers, de ene nog mooier en groter dan de andere. Steeds trekken we de deur van zo’n vertrouwde kamer open als we een gebeurtenis of situatie herkennen en plakken we onze eerdere ervaringen op datgene wat we meemaken. Conditioneringen noemen we dat. Dat gaat allemaal onbewust. Steeds weer opnieuw. Dat breinpaleis wordt groter en groter en onbewust verhuis je dat breinpaleis keer op keer. Totdat je erachter komt dat het breinpaleis hoog op een enorme berg staat. Zo hoog dat de weg naar beneden ook erg steil wordt. Onbegaanbaar haast, met de nodige obstakels en steeds verder af van de realiteit.

Welke realiteit?
De realiteit die je zelf gecreëerd hebt en die je buiten jezelf zoekt in allerlei uiterlijkheden of materialisme. Terwijl de echte realiteit in jezelf zit. Van binnen weet jij al lang wat goed is voor jezelf en waar je blij van wordt. De kunst is om daar naar te luisteren en je niet af te laten leiden door de vele (goedbedoelde) meningen en ideeën van anderen. Binnenin jou weet je allang welk pad, jouw pad is, jouw reis in deze wereld!

Meditatie
Door te mediteren leer je om met behulp van je ademhaling de rust in jezelf te vinden. Achter de continue stroom van gedachten vanuit ons breinpaleis is de stilte voelbaar. Die stilte vertelt je meer dan dat breinpaleis je doet geloven en ervaren. Wil jij ook op zoek gaan naar wat leeft in jou? Meld je dan aan voor een geleide meditatie. Wees nieuwsgierig!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

search previous next tag category expand menu location phone mail time cart zoom edit close