Blog: Bewust in het nu!

Wat vind ik het heerlijk om weer meer buiten te leven. En ik niet alleen, ook de dieren, die maken zich weer klaar om te paren, de natuur ontwaakt en opent zich, en de mensen zijn goedlachs en vrolijk. Je merkt dat velen weer opbloeien.

Heerlijk vind ik het. Het buiten zijn, je één voelen met de natuur, het gesjielp van de vogels in je opnemend, de wind door je haren, de zon op je bol. Gelukszalige momenten. Momenten waarvan ik echt geniet en met elke cel van mijn lichaam probeer het in me op te nemen. Gewoon zitten, luisteren en genieten. Meer hoeft op dat moment even niet. Alleen aandacht voor wat er nu is. Meer niet dan je adem, de ruimte om je heen en je bewust zijn van het nu. Dat is zo waardevol.

Ik ben de laatste die zegt dat dit makkelijk is, want dat is het zeker niet. Om de rust in je lijf te vinden en ook in je hoofd de ruimte te hebben om die momenten toe te staan, alles in je op te nemen. Voor 200%. Wat ik wel met zekerheid kan zeggen, is dat die momenten van niets doen, even helemaal bij jezelf zijn en bewust genieten van het moment, je daarna zoveel geven.

Wat je helpt om bewust te genieten van het moment is je ademhaling. Door je op je adem te concentreren en je niet af te laten leiden door je gedachten, ben je in het nu. Met deze aandacht en alertheid beleef je het moment van nu heel intens.

Je staat jezelf toe om in het moment te zijn, het echt te beleven. Je hoeft er niets voor te doen, want het is altijd aanwezig. Alleen jij kiest het moment waarop je het aandacht geeft en het in je opneemt. De geluiden, het ontwaken van de natuur en al het moois om je heen.

Wil je samen met mij en anderen genieten van de natuur, de geluiden en het buiten zijn, kom dan een aantal buiten yogalessen meedoen. Ik weet zeker dat je ‘het’ echt zult beleven.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

search previous next tag category expand menu location phone mail time cart zoom edit close