Blog: Muur om je hart

Laat jij jezelf zien, echt zien of heb je een muur om jezelf gebouwd?

In mijn jeugd was ik een timide en stil meisje. Mijn moeder zegt altijd, je kroop in je schulp, je wilde het zelf oplossen. In mijn tienerjaren was ik ondoorgrondelijk, mijn ouders moesten gissen naar hoe ik me voelde. Maar dat ik iets wilde, mijn ding doen, leren, werken, het maximale uit mezelf halen, dat zat er al vroeg in. Met mijn mentaliteit zat het wel goed, mijn gevoelens deden er alleen niet toe. In die tijd bouwde ik voor mijn naasten een muur om me heen.

Eerste barsten in de muur
Op mijn 16e maakte ik mijn eerste reis de oceaan over. Net verkering met de liefde van mijn leven ging ik door mijn eerste bewustwordingsproces. Tijdens deze 6 weken in een onbekende nieuwe omgeving ontdekte ik dat ik het niet allemaal alleen kon. Verlangend naar huis, eenzaam op sommige momenten, ontdekte ik de eerste barsten in de muur die ik opgebouwd had. 

Leren, ontdekken en inzichten
Intens verdrietig ging ik in een dagboek mijn gevoelens opschrijven. Ik raakte de eerste snaar weer van het leren voelen, mezelf uiten. Ik vertrouwde mijn gevoel in woorden toe aan een stuk papier. Dit was de eerste stap in het ont-moeten van mezelf. 

De muur om mijn hart begon scheurtjes te vertonen. De reis die ik daarna aflegde, met o.a. yoga, meditatie, maar ook de ‘gewone’ levenslessen, heeft me steeds meer inzichten gegeven en nog is die reis niet voltooid. De muur brokkelt steeds verder af, toch valt er altijd nog iets te ontdekken en op te ruimen. 

Nieuwe paden
Zo ben ik onlangs gestart met de opleiding tot ademcoach. Ook hier mag ik weer nieuwe paden inslaan. Dat de ademhaling me in alle jaren al veel over mezelf geleerd heeft, is zeker waar. Hoe je ademt, zo leef je! Door stil te staan bij de adempatronen, de ademgebieden en door diverse ademtechnieken te leren, heeft de ademhaling me bewust gemaakt wie ik ben, wat ik wil en voel. Het leert me steeds opnieuw om me met mezelf te verbinden. 

De opleiding tot ademcoach is pas net begonnen, dus in de komende blogs zul je er zeker meer over lezen. Wil je alvast meer weten over de ademhaling en wat die voor jou kan doen, dan is een ademsessie wellicht iets voor jou?

-X-
Carola

Een gedachte over “Blog: Muur om je hart

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

search previous next tag category expand menu location phone mail time cart zoom edit close