Blog: Stoelyoga net even anders.

Naast de reguliere yogalessen geef ik ook stoelyogalessen. Stoelyoga is een andere en relatief eenvoudige manier om yoga toe te passen in je dagelijkse (werk)ritme. De naam zegt al wat het is; yoga op een stoel. Het is een laagdrempelige yogavorm, omdat je dit op elk moment kunt doen en de oefeningen relatief eenvoudig zijn. Je hoeft daarbij niet persé sportkleding aan en ook je schoenen kun je desnoods aanhouden.

Stoelyoga: voor en door iedereen
Van kind, medewerker tot opa en oma, stoelyoga is door iedereen te beoefenen. Met kinderen doe je stoelyoga spelenderwijs, voor medewerkers is het in te zetten achter het bureau en voor de opa’s en oma’s helpt deze vorm in de mobiliteit. Het is een milde vorm van bewegen, waarbij je naast zittende bewegingen ook staande yogahoudingen doet.

Fit en vitaal
Tijdens stoelyoga neem je bewust de tijd om opgebouwde spanningen in het lichaam los te laten en je spieren soepeler te maken. Daarnaast heb je aandacht voor je houding bij het zitten en let je op je ademhaling. Dit laatste zorgt voor meer concentratie, focus en een bepaalde ontspannenheid. Uiteraard geldt ook bij stoelyoga dat je binnen je eigen mogelijkheden beweegt. De oefeningen helpen je om bij jezelf stil te staan en te luisteren naar de signalen van het lichaam, waardoor je je bewust bent van opgebouwde spanningen en fysieke klachten.

Break op kantoor
De hele dag achter je laptop, soms met opgetrokken schouders, wat doet dat met je gezondheid? Stoelyoga kan zorgen voor een aangename break tijdens je werk om even afstand te nemen van de hectiek van de dag. Een kort oplaadmoment, waarbij je brein tot rust komt en je weer fris en met meer creativiteit het werk kunt vervolgen. Deze vorm van bedrijfsyoga komt de kwaliteit van je werk ten goede.

Al zijn de bewegingen nog zo klein, de positieve effecten op lichaam en geest zijn op de stoel niet minder groot. Stoelyoga is echt voor iedereen in te zetten; als korte opfrispauze in de klas, als adempauze op het werk of als mobiliteitsworkshop voor senioren.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

search previous next tag category expand menu location phone mail time cart zoom edit close