Blog: Voor nemen komt geven

Het geven van een klein kerstgeschenk als gebaar vind ik leuk om mijn yogacursisten te geven en ze daarmee hele liefdevolle en warme feestdagen te wensen. De decembermaand is tenslotte voor velen een tijd van geven en ontvangen. Van geschenken, maar zeker ook van liefde en geborgenheid. Dat gaat over en weer, dat geven en ontvangen.

Als je geeft, heb je er een reden voor, doe je dat bewust en vanuit je hart. Jij bent diegene die de voorbereiding neemt en overgaat tot het geven. Als je ontvangt, komt dit vaak onverwachts tot je, je bent diegene die zich mag openstellen om te ontvangen. Dat laatste is niet altijd even makkelijk. Je stelt je namelijk kwetsbaar op. 

Als je ontvangt met een gevoel van nederigheid en dankbaarheid laat je de energie stromen, zonder daarvoor iets terug te hoeven doen. Je stelt jezelf open, zonder angst en vooroordelen. Je laat je hart spreken en de controle los. 

Onvoorwaardelijk geven, zonder er iets voor terug te verwachten – zelfs geen dankbaarheid – is de enige manier om de energie tussen gever en ontvanger vrij te laten stromen. Als je de energie vrij kan laten stromen, ben je verbonden met je hart. De liefde en warmte die hier vanuit gaat, gun ik iedereen en altijd. Niet alleen in de decembermaand!

Hele fijne, liefdevolle, warme en gezellige feestdagen voor iedereen. Geef elkaar vooral een dikke knuffel en laat de liefde stromen! 

Een gedachte over “Blog: Voor nemen komt geven

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

search previous next tag category expand menu location phone mail time cart zoom edit close