Blog: Wat je aandacht geeft, groeit.

Een mooie uitspraak dat alles wat je aandacht geeft, groeit. De afgelopen maanden heb ik dat op diverse manieren mogen ervaren. Zowel op zakelijk vlak als in de persoonlijke sfeer ervaar ik steeds meer bevestiging van dit universele principe.

Liefdevolle aandacht.
Tijdens onze vakantie in Noorwegen deden we als gezin alles samen. Spelletjes, actief en sportief bezig zijn op land en water, lekker eten, alles met zijn vieren. In die weken ondervond ik weer aan de lijve dat, als je als gezin met elkaar bent en leuke dingen doet, de band nog hechter wordt. Je met volle aandacht, voor 100% met en bij elkaar bent, je samen groeit. Door te ervaren dat je er altijd voor elkaar bent. Die onvoorwaardelijke wederzijdse liefde, die groeit meer en meer als je elkaar liefdevolle aandacht geeft. Overigens groeien de kinderen ook letterlijk een aantal cm per vakantie of verbeeld ik me dat? Is het de liefdevolle aandacht of is het gewoon omdat je je bewuster bent van je kinderen waardoor je die groei ineens ziet?

Onbedoelde groei.
Als je je aandacht wendt aan iets negatiefs, dan wordt dit ook automatisch groter. Neem nu het voorbeeld waarin je jezelf onzeker voelt en dit door je eigen gedachten steeds maar weer opnieuw voedt met opmerkingen als: ‘het gaat me toch niet lukken’, ‘ik ga af als een gieter’ of ‘mijn inbreng is toch niet relevant’. Je geeft het aandacht door de focus te leggen op hetgeen je NIET kunt of wat je onzekerheid alleen maar versterkt in plaats van jezelf aan te moedigen om positief te denken en jezelf positief toe te spreken. Je helpt onbedoeld met de groei van je onzekerheid in plaats van je zelfvertrouwen te laten groeien.

Herkenbaar? Voor mij wel. Ook ik geef soms het negatieve onbedoeld de aandacht, dus voor mij is het opschrijven ervan eveneens een mooie reminder. Wees je dus bewust of jij de energie richt op iets negatiefs, waar je onbedoeld je aandacht op richt en dat je niet verder brengt óf iets positiefs, wat je juist verder brengt. Wat je aandacht geeft, groeit!

Vertrouwen in yoga.
Ook mijn zelfvertrouwen is de afgelopen periode gegroeid. Het zelfvertrouwen in een toekomst in en met yoga. Nadat ik voor mezelf de knoop had doorgehakt om me volledig te gaan richten op de yoga kwam er ruimte, tijd en aandacht voor iets waar ik blij van word. Waarin ik graag anderen wil helpen om bewuster met zichzelf bezig te zijn, de verbinding tussen lichaam en geest te vinden en mensen handvatten mee te geven om beter in hun lijf te komen. Dit is nog maar het begin, het kan alleen verder groeien als ik het de aandacht geef, die het verdient.

Leuk als je mijn groei volgt online, op Facebook of Instagram, of in één van mijn yogalessen.

Een gedachte over “Blog: Wat je aandacht geeft, groeit.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

search previous next tag category expand menu location phone mail time cart zoom edit close