Blog: Opladen 2.0

Opladen. We doen dit tegenwoordig continue. Al de apparaten worden aan de lopende band opgeladen om maar ‘connected’ te blijven. Afgestemd op de gebeurtenissen in de wereld, op anderen, op alles wat buiten ons gebeurt. Is er ook nog tijd om onszelf op te laden of vergeten we dat in de hectiek?

Me-time
Laat jij jezelf wel voldoende op, geef jij jezelf af en toe nieuwe energie, zodat je aangesloten blijft?
Even helemaal niets moeten, aandacht en tijd vrijmaken voor jezelf. ‘Me-time’ zoals ik het ook wel noem. Ik vind het heerlijk om iets creatiefs te doen, op stap te gaan met vriendinnen of gewoon even niets. Gewoon zitten, staren en bij mezelf zijn. Je voeden met nieuwe energie kan op zoveel manieren: op de bank met een boek, een wandeling door het bos, uitwaaien op het strand, alles is goed zolang jij het maar 100% naar je zin hebt en je batterij weer wordt opgeladen, zodat je ertegenaan kunt.

Energieniveau
Je energieniveau wordt medebepaald door hoe je tegen de dag aankijkt. Je hebt van die dagen dat je je door iets heen moet worstelen, omdat je er geen zin in hebt. Dit kan even duren, maar als het te lang blijft knagen, dan raak je uitgeput. Andersom kan het ook zo zijn dat je juist energie krijgt van dingen waar je enthousiast van wordt, ondanks dat je een druk schema hebt, gaat je energieniveau vanzelf omhoog.

Accu opladen
Wil je structureel een oplaadmoment inbouwen, ga dan sporten, doe aan yoga of meditatie. Zo vul je steeds opnieuw je energieniveau aan. Net zoals je steeds je device weer aan de stroom legt, oplaadt en voorziet van nieuwe energie, zo heb jij ook jouw oplaadmomenten nodig. Bouw een aantal van deze momenten in per week. En ‘unplug’ jezelf van die apparaten, die alsmaar jouw energie nemen en je accu leegmaken.

Jezelf opladen kan al door enkele yogaoefeningen met regelmaat te doen. Het enige wat je moet doen is tijd vrijmaken voor jezelf. Plan ‘Me-time’ in en zorg goed voor jezelf, een ander doet het niet!

Berghouding (Tadasana)
Je staat rechtop, je voeten naast elkaar, je knieën licht geboden. Bekkenbodemspieren aangespannen en je schouders ontspannen laten hangen. Ga met je aandacht naar je ademhaling en volg deze op iedere in- en uitademing. Wees je bewust hoe je op je voeten staat en je nieuwe energie mag opnemen via je voetzolen door alleen maar te staan en aandachtig te voelen.

Kat- & Koehouding (Marjaiasana / Bitilasana)
Ga op handen en knieën zitten. Je handen staan onder je schouders en je knieën onder je heupen. Concentreer je op je ademhaling. We gaan de wervelkolom ontspannen bewegen. Op een inademing maak je je rug hol door je navel richting de grond te bewegen en je hoofd langzaam naar achteren, je kijkt omhoog. Uitademend bol je je rug en je kin gaat richting de borst, adem je helemaal leeg. En dat herhaal je een aantal maal.

Boom houding (Vrksasana)
Ga rechtop staan, voeten naast elkaar waarbij de tenen vooruit wijzen. Je gewicht verplaats je naar je linkerbeen. Kijk naar een punt recht voor je en focus je op dat punt. Op een inademing komt je gebogen rechterknie omhoog en op een uitademing draai je dat been vanuit je lies naar opzij en je zet je rechtervoet aan de binnenzijde van je linkerdijbeen. Zorg dat het standbeen tegen de voetzool aangeduwd wordt, dan blijf je goed rechtop staan, ook het punt voor je waarop je gericht bent, helpt hierbij. Als je in balans bent, neem je je armen mee omhoog en blijf je een aantal ademhalingen zo staan.
Dan wissel je van been en doe je de oefening opnieuw.

Zelf ervaren wat yoga met je energieniveau doet? Doe een yogales mee.

2 gedachten over “Blog: Opladen 2.0

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

search previous next tag category expand menu location phone mail time cart zoom edit close