Blog: Je beste zelf zijn!

Kan dit wel, je beste zelf zijn? Als je mij deze vraag 20 jaar geleden had gesteld, dan had ik hierop zeker ontkennend geantwoord. Wist ik eigenlijk wel wat dit was, je beste zelf. Om nog maar te zwijgen over hoe ik dit kon zijn, voelen en ervaren.

Puzzelstukjes.
Door de jaren heen heeft het doen van yoga me hierin antwoorden gegeven en zijn er voor mij al heel wat stukjes van deze puzzel “de zoektocht naar mezelf, mijn beste zelf” opgelost. In de begin jaren de bewustwording van het lichaam, wie ik was als mens, waar ik steeds maar weer tegen aan liep, allemaal inzichten bij mezelf die me aan het denken hebben gezet. Het bewust zijn hebben gecreëerd dat de kracht om er iets aan te doen in mezelf zat en ik zelf diegene was die moest gaan veranderen om me beter te voelen, meer in balans. Door mijn ademhaling goed te gebruiken, kreeg ik niet alleen minder klachten in mijn lichaam, maar werd ik ook helderder in het hoofd. Er kwam meer ruimte, ik kon veel meer dingen aan en ik vond het ook leuker om te doen. Waar ik vroeger nog wel eens leeuwen en beren op de weg zag, doe ik de meeste dingen nu zonder me er vooraf druk om te maken, het loopt toch altijd anders dan ik me van tevoren had bedacht.

Spiegelen.
Een belangrijk onderdeel van je beste zelf zijn, is de liefde die je voor jezelf ontwikkelt, zonder jezelf steeds weer te veroordelen of te spiegelen aan anderen. Dat stemmetje dat je naar beneden haalt en er weer iets (negatiefs) van vindt. Door yoga te doen, kun je dit patroon van oordelen naar jezelf doorbreken. Door lichaam en geest met elkaar te verbinden en je bewust te zijn van je patronen en handelen, leer je de antwoorden bij jezelf te zoeken en te vinden. Meer in balans te komen door jezelf oprecht af te vragen of ‘iets’ nog goed voelt in plaats dat je hoofd je dat vertelt.

Het doel is niet om je altijd gelukkig te voelen, want dit lukt toch niet, het gaat erom te accepteren wie je bent en je content te voelen met jezelf. Liefde te voelen voor jezelf, zodat je je plus- en minpunten leert accepteren en uitgaat van je eigen liefdevolle kracht.

Als ik een klein stukje mag meelopen in deze zoektocht naar je beste zelf doe ik dit uiteraard graag! Kom in een proefles ervaren of jouw puzzelstukjes op z’n plek vallen.

 ~ Yoga is aandacht voor jezelf, je beste zelf! ~

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

search previous next tag category expand menu location phone mail time cart zoom edit close