Blog: Liefde. Nu. Dit. Alles. Verbinding. Eenheid.

Persoonlijk vind ik dat we leven in een tijd waarin we het elkaar niet makkelijk maken. Zoveel meningen, oordelen, dualiteit, polarisatie en dat terwijl de natuur er het zijne van denkt en doorgaat met het NU, de veranderingen van de seizoenen, dood en leven in cycli voorbij gaan, de nieuwe maan weer volle maan, en de dag opnieuw nacht, wordt.

Ik kwam het citaat, tevens de titel van het blog, van Jeff Foster tegen en sloeg hierop aan, omdat het nu meer dan ooit nodig is dat jij en ik elkaar vinden, verbinden, liefde geven en verspreiden. 

Liefde.
Liefde kan ik met zekerheid zeggen, is de benzine die mijn motor laat draaien. Ik geloof ook dat vanuit liefde iets doen de wereld een stuk mooier maakt. Zeker in deze tijd is verdraagzaam zijn, begrip tonen en elkaar helpen vanuit liefde belangrijk. De mensheid heeft meer liefde nodig om vanuit angst weer vertrouwen te krijgen. 

Als je liefde voelt, ben je één met liefde. Je zegt niet: liefde stroomt alleen maar door me heen. Het stroomt door je heen en je kunt er in meegaan, omdat je er iets van wilt leren. Het is een transformatieproces: iets lost op, een oud kind-deel heelt. Het is niet altijd makkelijk, maar het is de weg van onvoorwaardelijke liefde. Heb liefde voor alles wat je tegenkomt.

Nu.
Het leven is alleen maar nu. Je leven is nooit niet in het nu. De enige plek waar je ooit de toekomst en het verleden kunt tegenkomen, is in je hoofd. De verhalen in je hoofd halen je weg uit het moment, uit het NU.
Toekomst en verleden bestaan alleen in je gedachten, in je eigen breinpaleis. Het gaat erom in welke mate je je identificeert met je denken. Hoe meer je er afstand van kunt nemen en uit die verhalen in je hoofd kunt stappen hoe meer je kunt voelen en ervaren in het NU! Hoe meer je leeft, hoe minder je lijdt. Verzet tegen ‘wat is’ en ontkenning van het nu, zorgt voor spanning en ontevredenheid…

Dit.
Alleen maar dit.
Altijd weer dit.
Altijd en eeuwig dit.
~ Jeff Foster

Alles.
Alles is yin en yang. De wereld is altijd aan het verbeteren ook al lijkt het langzaam te gaan. De wereld is zelfs aan het verbeteren, als het aan het verslechteren is. Het is als een golfbeweging. Het kan niet altijd stijgen, want als het alleen maar stijgt, zou je niet weten dat het omhoog gaat. Je hebt dus een daling nodig. De golf gaat soms omlaag, zodat we kunnen weten wanneer het omhoog gaat.

Verbinding.
Alles is met elkaar verbonden en kan niet zonder elkaar. Zonder dualiteit heeft iets en niets geen betekenis. Alles heeft twee kanten. Goed – kwaad, vertrouwen – angst, liefde – haat, zekerheid – onzekerheid, verdriet – blijdschap, warm – koud, begin – einde, licht – donker, yin – yang, rustig – druk. Alle eigenschappen en emoties kennen twee kanten. Ook positief kan negatief zijn en negatief positief. Het is de ervaring en de beleving op dat moment die het maakt wat het is. Dualiteit laat je leven en maakt je bewust van alle aspecten die het leven je biedt.

Eenheid.
Voor mij is dualiteit eenheid, dat heet dan non-dualiteit. Weer een tegenstelling. Ik omarm de tweeledigheid in de eenheid. Vanuit eenheidsbewustzijn kun je tegenstellingen anders ervaren. Laat je dualiteit toe in je leven dan ontstaat er iets moois. Dan zie je dat iets niets is en niets iets. Oftewel: alles is niets en niets is alles. Of een lege ruimte kan vol zijn en een volle ruimte leeg… De grens tussen verstand en gevoel verdwijnt. Ze verbinden en werken samen en je zult dan de waarde van dualiteit gaan ervaren. Er is geen -of- meer, alleen -en-.

Overtuigingen beperken je in het ervaren, beleven en toelaten van dualiteit. Door de dualiteit liefdevol onder ogen te zien, kunnen we groeien naar het eenheidsbewustzijn.

Wil je deze beperkende overtuigingen, oude pijnen of geblokkeerde energie loslaten, dan kan de kracht van de adem je helpen dat wat onbewust in jou aanwezig is naar de oppervlakte te brengen. Laag voor laag laat je de geblokkeerde energie los, zodat liefde, blijdschap en je levensenergie weer meer mag gaan stromen.

In liefde,
Carola

Liefde. Nu. Dit. Alles. Verbinding. Eenheid. ~ Jeff Foster

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

search previous next tag category expand menu location phone mail time cart zoom edit close